Honlap szabályok és Gyakran Ismételt Kérdések


Honlap szabályok és Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ)

 

Ez a honlap azért jött létre, hogy a Magyaróvári Íjász Sportegyesület tagjainak információforrásul szolgáljon, valamint, hogy az Egyesületet és sportéletét a nagyvilágnak bemutassa. (A MISE történetét itt olvashatod)

A honlap bizonyos részei csak regisztrált és bejelentkezett tagok számára érhetőek el. Regisztráció csak egyesületi tag számára engedélyezett. Amennyiben be szeretnél lépni, olvasd el az Alapszabályt , a kitöltött nyilatkozat(ok)kal keresd meg az elnökség valamely tagját (ld. impresszum).

A honlap használatával elfogadod, hogy az általad beküldött tartalmat az adminisztrátor később módosíthatja, ill. törölheti is. Amennyiben a közösség által el nem fogadhatóan használod az oldalt, a regisztrációd szintén törlődhet.

A honlapon (regisztráció után) lehetőség van az alábbi kategóriákban információkat közzétenni:

 • Fórumok
  Bármilyen témában lehet fórumot indítani, a bejelentkezett felhasználók egymás között elbeszélgethetnek az őket érdeklő kérdésekről.
 • Galériák
  Lehetőség van fényképek és/vagy videók közzétevésére, ezeket galériákba lehet (és kell!) rendezni.
 • Hírek, cikkek
  Ez a kategória a legáltalánosabban használt tartalomforma, itt lehet minden, a tagok érdeklődésére számot tartó információt közzétenni. Pl. ha valaki talál egy fontos információt az íjászatról, az egyesületről, azt itt közzéteheti.
 • Oldal
 • Szavazás
  Valamilyen, általatok fontosnak tartott kérdésről lehet szavazást indítani.

 

Jelen honlap kiadója a Magyaróvári Íjász Sportegyesület.
A honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, egyéb szerzői művek (amennyiben nincs külön megjelölve) csak a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélyével többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé, tehetőek nyilvánosság számára hozzáférhetővé a sajtóban [Szjt. 36. § (2)]. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36. § (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül.

 

A GYIK tartalmazza a leggyakoribb kérdéseket, amelyeket a tagok az adminisztrátor felé feltettek. Kattints egy kérdésre, hogy megtudd a választ.

Amennyiben olyan kérdésed van a honlappal kapcsolatosan, amit itt nem találsz meg, erre a linkre kattintva felteheted. A választ megkapod emailben is és ha olyan a kérdés, akár ide is bekerülhet.

 

K: Hogyan lehet a honlapra regisztrálni?

V: A Belépés rész alatt található a „Felhasználó létrehozása” link, amelyre kattintva legalább a kötelező (csillaggal jelölt) adatokat megadva létrejön a rendszerben a felhasználód. Ekkor még nem tudsz belépni, ehhez két dolog szükséges:

 • Az adminisztrátornak aktiválnia kell a felhasználódat. Amennyiben nem vagy a MISE tagja, a regisztrációd törlődni fog.
 • Meg kell érkeznie a regisztrációt megerősítő levélnek, az abban található linkre kattintva tudsz jelszó nélkül belépni. Célszerű egy keveset várni, amíg az adminisztrátor megkapja az aktivációs kérést. Amennyiben 1-2 napon belül nem aktiválódik a kódod, a Kapcsolat oldalon keresztül küldj levelet az adminisztrátornak.

K: Mi történik, ha elfelejtettem a jelszavamat?

V: A Belépés rész alatt található az „Elfelejtett jelszó” link, amelyre kattintva kapsz egy űrlapot, amelyen meg kell adnod a felhasználónevedet és a regisztrációkor megadott email címedet. Ha az adatokat helyesen adtad meg, kapsz egy levelet, amelyben (a regisztrációhoz hasonlóan) lesz egy link, amelyen át be tudsz jutni rendszerbe, ahol megadhatod az új jelszavadat.

 

K: Hogyan lehet galériát létrehozni?

V: Két lépés szükséges hozzá: először létre kell hozni magát a galériát, utána lehet feltölteni bele a médiákat (fotókat, videókat). A médiák feltöltése történhet egyenként, vagy akár egyszerre többet is lehet. A rendszer arra is ad lehetőséget, hogy a fotókat egy tömörített (zip) fájlba téve, majd azt feltöltve egyszerűbb módon legyünk képesek több képet egy időben feltölteni.
Nagyon fontos, hogy a fotók feltöltésekor mindig válasszuk ki a kívánt galériát, különben a korábbiakat elronthatjuk.
A galériák hierearchikus rendszert képez(het)nek, vagyis egy galériában lehet algaléria (ld. ezt a galériát).
A részletes magyarázat helyett itt található egy video, amely elég részletesen bemutatja egy galéria létrehozását. A video egy apró dologra nem tér ki: amikor létrehozod a galériát, a "Közzétételi beállítások"-nál a "Címlapra kerül" négyzetet pipáld ki, hogy ne csak a galériák között, hanem a kezdőlapon is látszódjon a galéria. A képeknél/videoknál ezt viszont ne csináld meg!
Megj.: a video lejátszásához szükséged lehet Flash Playerre, ezt innen le tudod tölteni: http://www.adobe.com/products/flashplayer/

K: Nem tudok belépni. Úgy hiszen, sikerült a bejelentkezés, de mégsem. Internet Explorert használok, mi lehet a gond? 

V: Olvasd el ezt a linket , ez ismert gond az Internet Explorernél. 

 


Egyesületi lőterek:

 • Nyári lőtér: Kiserdő
 • Téli lőtér: NYME területén levő várpince - KATT 

 

qko, k, 2007-01-23 10:13 2710 olvasás