Íjászfalu és összlövés a Magyarok Országos Gyűlésén

Tisztelt Íjász társaim ,Hagyomány őrzők , Érték teremtő közösségek , Magyar testvéreim !  

 

Örömmel tudatjuk veletek, hogy idén augusztus 17-19 közt ismételten megrendezzünk a Magyarok Országos Gyűlését. Ez évben Ópusztaszer ad helyet a rendezvénynek, mely fő célja, hogy összegyűjtse az érték teremtő közösségeket a kulturális, sport, művészeti és civil társadalmi szférában.

Mi, a MOGY szervezői úgy gondoljuk, hogy a hagyomány őrzők óriási munkát végeznek a történelmi és népi műveltség átörökítésében. Éppen ezért a rendezvényen a hagyomány őrzők kiemelt figyelmet kapnak: létrehozunk egy  Íjász falut, melyben sátorozás lehetősége mellett íjászkellék , hagyományőrző viselet kellék vásár, kiállítások, bemutatók és versenyek kerülnek megrendezésre.

Az Íjászfalu három gyepűből fog állni :

Az első gyepű A Nimród nevet kapta és ide várunk ,mindenkit aki be szeretné mutatni az íjászattal és a hagyomány őrzéssel kapcsolatos  saját készítményét akár eladásra is . Itt kapnak helyet ezeket a dolgokat érintő kiállítások ,és itt lesznek egy jurtában ezekben a témákban előadások is. A Nimród gyepűben lesz majd egy íjász iskola is ahol kezdő íjászok is találkozhatnak az íjászat varázslatával,de haladó íjászoknak is tudnak majd segítséggel szolgálni az itt feladatot vállalók.

A második gyepű a “Jó úton  haladsz” nevet kapta és ide várjuk 3 napra azokat az íjászokat, és hagyomány őrzőket akiknek van viseletük és van jurtájuk.

A Harmadik gyepű a “Szükség van rád” nevet kapta és ide civil ruhában,civil sátorral is lehet jelentkezni csak az a feltétel,hogy az itt lakónak legyen  saját íja.

Mindhárom gyepűbe  korlátozott számú és ingyenes a jelentkezés ,de támogatást  a Mogy költségeire elfogadunk.

Várunk még önkéntes be mutatókat és előadásokat, erről rövid bemutató szöveget és videót, fényképeket az alábbi email címre várjuk kiválasztás céljából: ijaszfluosszloves@gmail.com


Kérlek Téged, hogy amennyiben ügyünkkel egyet értesz és erőd, lehetőségeid engedik, légy részese a Magyarok Országos Gyűlésének, és ott is az Íjászfalu valamelyik Gyepűjének vagy az összlövésnek! Ha van kiállítani valód, hozd el! Ha úgy gondolod, hogy értékes előadást tudnál tartani, gyere el! Ha úgy gondolod, érdemes megmutatni csapatodat, akkor tarts bemutatót! De mindenek felett: légy részese a történelmi élőképnek, ahol sok száz hagyomány őrző és Barantás együtt működésével felejthetetlen élményt teremtünk.

 

Várunk sok szeretettel augusztus 17-19 közt Ópusztaszeren! Add hírül másoknak is hírüket!

Barátsággal: Ónodi Krisztián  íjászfalu és összlövés szervező

mitro, h, 2018-06-25 06:35 categories [ ] hozzászólás | 110 olvasás